Η εφαρμογή του οδοντιατρικού μικροσκοπίου αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία στην σύγχρονη οδοντιατρική.

microscope

Χάρη στην ακρίβεια που μας εξασφαλίζει το μικροσκόπιο, αφαιρείται λιγότερη οδοντική ουσία προκειμένου στη συνέχεια να γίνει εργασία αποκατάστασης.
Το μεγάλο πλεονέκτημα που μας δίνει το οδοντιατρικο μικροσκόπιο είναι ότι μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες, τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, κάτι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίσουμε μια οδοντιατρική θεραπεία ακριβείας.

Που εφαρμόζεται η μικροσκοπική οδοντιατρική;

Η βελτίωση της ορατότητας με τη χρήση μικροσκοπίου κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της θεραπείας του οδοντιάτρου, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία, σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων της οδοντιατρικής:

  • αισθητική οδοντιατρική
  • ενδοδοντία
  • διαγνωστική
  • περιοδοντολογία
  • εμφυτευματολογία

Οφέλη και Ποιότητα

Η συμβολή στις ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) είναι τεράστια καθώς βοηθάει στο να βρεθούν υπεράριθμοι ριζικοί σωλήνες ενός δοντιού και να επισκοπηθούν τρισδιάστατα και σε βάθος οι ανατομικές ιδιαιτεροτητες των ριζών, πράγμα το οποιο εχει τεράστια σημασία στην επεξεργασία των ριζικών σωλήνων και στην έμφραξη τους επίσης.

Στην επανορθωτική οδοντιατρική βοηθάει κατά το στάδιο της παρασκευής των δοντιών στη λεπτή μετάβαση μεταξύ δοντιού και ούλου.

Οδοντίατροι που χρησιμοποιούν υψηλή μεγέθυνση μπορεί να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν την οδοντική παθολογία με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και είναι πιο πιθανό να είναι σίγουροι για τα αίτια των συμπτωμάτων του ασθενούς, σε σύγκριση με οδοντιάτρους οι οποίοι χρησιμοποιούν απλά το γυμνό μάτι.

Κλείστε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας! ραντεβου